Aim Thoughts

Bitcoins position stärks

I kölvattnet av att centralbankerna runt om i världen trycker nya pengar har intresset för alternativa investeringar ökat. Bitcoins status växer därför alltmer när fler ser att de traditionella Fiatvalutornas värde stadigt minskar över tid. Företag som Tesla, Microstrategy och norska Aker går in tungt i Bitcoinoch Citi pekar på att internationell handel underlättas med en valuta som Bitcoin.

Oavsett vilket värde Bitcoin har och kommer att få öppnar det upp en helt ny värld med kryptovalutor som bygger på den digitala logiken av blockkedjor. Vi kommer att få se mycket fler exempel av det här slaget, som med stöd i den digitala transformationen utmanar dagens sätt att organisera och bedriva handel och investeringar.

Det ska bli intressant att se hur de svenska bankerna och aktörerna på finansmarknaden kommer att agera när omvärlden rör på sig så snabbt. När får vi se det första svenska börsbolaget av rang investera i Bitcoin?

Niklas Nordström | President & Senior Advisor | Aim Public Affairs
Dela detta:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Niklas Nordström

Dessa inlägg skrivs av mig, Niklas Nordström, och är mina personliga reflektioner kring aktuella frågor som diskuteras i nationella och internationella sammanhang. En blandning av texter och tankar om politik, samhällsförändringar, näringsliv och ekonomi.

Senaste inläggen

en_USEN